Skip to main content

Zomers runderstoofvlees met courgette, snijbonen Opperdoezer aardappel

Rund

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Runderstoofvlees
  • 800 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g Snijbonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 el Bloem
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 takje(s) Tijm
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 600 ml Rose
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Verhit 1 el olie in een grote braadpan. Wentel het vlees door de bloem en bak het in delen bruin. Leg het gebakken vlees steeds op een bord en doe zo nodig meer olie in de pan.
  3. Verhit de overgebleven olie en bak de ui, wortel en bleekselderij 10 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de knoflook, laurier en tijm toe en doe het vlees met al het vocht terug in de pan.
  5. Giet de rosé erbij en voeg de aardappels toe. Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af en zet hem 2,5 uur in de oven. Controleer zo nu of het niet droogkookt. Mocht dit het geval zijn, voeg dan wat vocht toe.
  6. Voeg dan de snijbonen en courgette toe en zet hem nog 10-15 minuten in de oven, tot het vlees mals is en de groenten gaar zijn.