Skip to main content

Zomers runderstoofvlees met courgette, sperziebonenen aardappels

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Runderstoofvlees gegaard
  • 800 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g Sperziebonen
  • 1 stuk(s) Courgette

In Huis

  • Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB LET OP GEWICHT STOOFVLEES, zou eigenlijk meer moeten zijn maar is niet te betalen dus opnieuw onderhandelen met Jan!
  2. Was de aardappels en laat de schil eraan zitten. Snij ze in kwarten/gelijke delen. Zet ze in een pan koud water op het vuur en kook ze in ca. 7 minuten gaar.
  3. Zet intussen nog een pan met water op en breng aan de kook. Snij de sperziebonen in stukjes van ca. 1 cm. Blancheer de sperziebonen in het kokende water gedurende 2 minuten. Giet af en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen.
  4. Zet intussen het stoofvlees vast op een laag vuurtje op in een pan met deksel om langzaam op te warmen.
  5. Snij de courgette in driehoekjes van ca. 2 cm. Zet een koekenpan op het vuur en bak de stukjes courgette in wat olijfolie aan tot ze beetgaar zijn en bestrooi met peper en zout.
  6. Meng de courgette en de bonen door het stoofvlees en warm nog even door.
  7. Dien het stoofvlees en de groenten op met de aardappels.