Skip to main content

Zomerse groentestoof met desembrood en gebakken geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el Dragon
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 6 stuk(s) Tomaten
  • 8 sneetje(s) Brood
  • 4 rolletje Geitenkaas

In Huis

  • 2 el Azijn
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
  • 2 tl Honing
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Hak de dragon fijn en meng met de azijn, olie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  2. 2. Halveer de ui en snij in ringen. Snij de paprika in kwarten, dan overdwars in dunne reepjes. Fruit samen in een pan met wat olie rustig aan. Snij intussen de aubergine in blokjes. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee. Snij intussen de courgette in blokjes en voeg die ook toe.
  3. 3. Snij nu de tomaten in achten en verwijder de zaadjes. Voeg toe met de oregano. Dek af en smoor gaar in ca. 10 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt of laat indien te vochtig op het laatst de deksel eraf. Maak op smaak met peper en zout.
  4. 4. Snij per persoon 2 flinke sneeën brood en rooster in de broodrooster. Neem een knoflookteentje en besmeer elke boterham licht. Druppel ook wat olie op elke boterham.
  5. 5. Snij 4 plakjes uit elk geitenkaasrolletje. Bak in een klein beetje olie in een koekenpan aan beide kanten bruin.
  6. 6. Laat iedereen groenten op zijn geroosterde brood scheppen en leg daarop plakjes geitenkaas. Maak af met de dragondressing.
  7. NB. Wat je over hebt is lekker met een beetje pasta en wat geraspte kaas!
  8. <br>Let op: je hebt meedere keren courgette en ui nodig deze week.