Skip to main content

Zomerse groentestoof met volkoren zadenbrood en gebakken geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el dragon
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 stuks rode paprika's
  • 1 stuks aubergines
  • 1 stuks courgette
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuks volkoren zadenbrood
  • 4 rolletjes geitenkaas

In Huis

  • 2 el wittewijnazijn
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Hak de dragonblaadjes fijn en meng met de azijn, olijfolie extra vierge, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  2. Halveer de ui en snij in ringen. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Snij de paprika in kwarten, dan overdwars in dunne reepjes. Fruit samen in een pan met wat olie rustig aan. Snij intussen de aubergine in kleine blokjes. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg die ook toe.
  3. Snij de tomaten in achten en verwijder de zaadjes. Voeg toe met de oregano. Dek af en smoor gaar in ca. 10 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt of laat indien te vochtig op het laatst de deksel eraf. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster voor iedereen 2 boterhammen – doe dit in de broodrooster of onder de grill. Je hoeft als je dit doet het brood niet eerst af te bakken.
  5. Snij elk geitenkaasrolletje in plakjes van ca. 1 cm. Bak in een klein beetje olie in een koekenpan aan beide kanten bruin. Je hebt vrij veel gekregen, misschien hoef je ze niet allemaal nu op te snijden.
  6. Besprenkel de geroosterde boterhammen met wat olie en smeer eventueel in met wat knoflook.
  7. Laat iedereen groenten op de boterhammen scheppen en leg daarop plakjes geitenkaas. Maak af met de dragondressing.
  8. Wat je over hebt is lekker met een beetje pasta en wat geraspte kaas!