Skip to main content

Zomerse groentestoof met Turks brood en gebakken geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el dragon
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 6 tomaten
  • 1 Tuks brood
  • 2 rollen geitenkaas

In Huis

  • 2 el azijn
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de dragon fijn en meng met de azijn, olijfolie extra vierge, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  3. Halveer de ui en snij in ringen. Snij de paprika in kwarten, dan overdwars in dunne reepjes. Fruit samen in een pan met wat olie rustig aan. Snij intussen de aubergine in kleine blokjes. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee. Snij de courgette in blokjes en voeg die ook toe.
  4. Snij de tomaten in achten en verwijder de zaadjes. Voeg toe met de oregano. Dek af en smoor gaar in ca. 10 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt of laat indien te vochtig op het laatst de deksel eraf. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij het Marokkaanse brood open, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven tot bruin en knapperig.
  6. Snij 8 plakjes per geitenkaasrolletje. Bak in een klein beetje olie in een koekenpan aan beide kanten bruin.
  7. Haal het brood uit de oven en snij in kwarten. Besprenkel met nog wat olie en smeer eventueel in met wat knoflook.
  8. Laat iedereen groenten op het stuk brood scheppen en leg daarop plakjes geitenkaas. Maak af met de dragondressing.
  9. Wat je over hebt is lekker met een beetje pasta en wat geraspte kaas!