Skip to main content

Zomerse groentestoof met gebakken buche fraiche en spelt brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el dragon
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 6 tomaten
  • 4 plakken buche fraiche
  • Speltbrood naar smaak

In Huis

  • 2 el azijn
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden als je het brood wil afbakken en dan roosteren. Je kan ook straks plakken brood snijden en direct in de broodrooster doen, maar dan is wat je over hebt niet afgebakken.
  2. Hak de dragon fijn en meng met de azijn, olijfolie extra vierge, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  3. Halveer de ui en snij in ringen. Snij de paprika in kwarten, dan overdwars in dunne reepjes. Fruit samen in een pan met wat olie rustig aan. Snij intussen de aubergine in kleine blokjes. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten mee. Snij de courgette in blokjes en voeg die ook toe.
  4. Snij de tomaten in achten en verwijder de zaadjes. Voeg toe met de oregano. Dek af en smoor gaar in ca. 10 minuten. Zorg dat het niet aanbrandt of laat indien te vochtig op het laatst de deksel eraf. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij 1 grote plak buche fraiche per persoon. Bak in een klein beetje olie in een koekenpan aan beide kanten bruin. Of kruimel het ongebakken over je bord, ook heel lekker.
  6. Rooster voor ieder 2 boterhammen. Smeer ze licht in met de knoflook en druppel wat olie erover.
  7. Laat iedereen groenten op zijn de boterhammen scheppen en leg daarop de geitenkaas. Maak af met de dragondressing.
  8. Wat je over hebt is lekker met een beetje pasta en wat geraspte kaas!