Zomerse hertenstoof met gebakken aardappeltjes en paprika

Wild

  • Totale tijd 180 minuten
Hertenstoofvlees met geroosterde groenten  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram hertenstoofvlees
  • 1 stuks banaansjalot
  • 500 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks puntpaprika

In Huis

  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takje tijm
  • 400 ml rode wijn
  • boter om te bakken
  • 300 ml water
  • 1 stuks (runder)bouillonblokje
  • 3 plakje ontbijtkoek
  • olie om te bakken
  • naar smaak gedroogde tijm
  • naar smaak kervel (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij het stoofvlees eventueel in wat kleinere blokjes en snipper de sjalot. Doe in een grote kom samen met de laurier, tijm en rode wijn. Zet minimaal een uur weg, maar een nacht laten marineren is nog veel lekkerder.
  2. Verwarm een klont boter in een stoofpan of pan met dikke bodem. Haal het vlees uit de marinade en bak bruin in de pan. Het hoeft nog niet gaar te zijn!
  3. Bereid de bouillon voor. Giet samen met de marinade bij het vlees. Snij de ontbijtkoek in dobbelsteentjes en voeg toe. Dek de pan af en laat tenminste 2 uur op zacht vuur sudderen.
  4. Test of het vlees gaar is en je het makkelijk uit elkaar kunt trekken. Haal de deksel van de pan en laat het vocht nog een beetje inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voor een eventueel bijgerecht: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappelen in kleine blokjes van ca. 1,5 cm. Meng in een kom met olie, gedroogde tijm, peper en zout. Rooster in de oven voor 10 minuten. Dan gaat de paprika erbij.
  6. Snij de puntpaprika in reepjes, hussel met olie en rooster in de oven voor ca. 15 minuten. Serveer de geroosterde aardappeltjes en paprika samen met het stoofvlees.
  7. Hak eventueel wat kervel grof en garneer de stoof hier mee voor een frisse, zomerse smaak.