Skip to main content

Zomerse ovenschotel met kipfilet, tomaten, courgette, aardappel en basilicumpesto - M - 453

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Obama aardappelen
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 8 stuk(s) Gekleurde tomaten
  • 50 g Basilicum
  • 400 g Kipfilet

In Huis

  • 1 el Paprikapoeder
  • 4 teen Knoflook
  • 4 el Olijfolie extra vierge voor dressing
  • 2 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 1. Boen de aardappels schoon en snij in kleine blokjes. Doe in een grote ovenschaal (waar de kip en groenten nog bij kunnen) met een scheutje olijfolie, de helft van het paprikapoeder, wat peper en zout en schuif vast in de oven. *
  3. 2. Snij de courgette en tomaat in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  4. 3. Hak de basilicum in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) met de helft van de knoflook fijn. Roer de olijfolie en flink peper en zout erdoor.
  5. 4. Kerf de kipfilet in , zodat je er pesto tussen kan smeren. Verdeel de pesto over de stukken kipfilet en leg in de ovenschaal boven op de aardappels. Leg de courgette stukjes er omheen. Besprenkel met nog een scheutje olie, de andere helft van de paprikapoeder, peper en zout. Leg dan de stukjes tomaat met de andere helft van de knoflook erbovenop en besprenkel met de balsamicoazijn. Dek goed af met folie en schuif gedurende nog 20-25 minuten in de oven tot de groenten en kip gaar zijn.
  6. * als het niet in je ovenschaal past, bak de stukjes aardappel dan apart in een koekenpan terwijl de kip met de groenten in de oven gaart.