Zomerse pasta met snijbiet, zure room, cannellinibonen en extra belegen kaas van de Graafstroom

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Pastasalade met snijbiet en kaas | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks courgette
  • 500 gram snijbiet
  • 400 gram volkoren penne
  • 1 blik cannellinibonen
  • 2 el munt
  • 200 ml zure room
  • naar smaak Graafstroom extra belegen kaas

In Huis

  • 200 ml water (voor de bouillon)
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Bereid de groentebouillon voor en hou warm.
  3. Hak de knoflook fijn en snij de courgette in stukjes van ca. 1 cm.
  4. Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes van 1-2 cm (hou apart) en het blad in dunne repen.
  5. Kook de pasta al dente in 9-11 minuten en giet af.
  6. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, courgette en snijbietstelen ca. 5 minuten. Voeg enkele eetlepels van de bouillon toe en sudder tot bijna al het vocht is verdampt.
  7. Voeg de snijbietbladeren toe en bak tot geslonken. Giet de cannellinibonen af, voeg toe en warm mee.
  8. Snij de muntblaadjes fijn.
  9. Voeg de zure room samen met de afgegoten pasta en de munt bij de groenten. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en de citroensap.
  10. Serveer de zomerse pasta en rasp aan tafel wat kaas over de bordjes.