Skip to main content

Zomerse rijstsalade met gegrilde courgette en warm gerookte makreel

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) Makreelfilet

In Huis

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 2 takje(s) Bladpeterselie
  • 2 tl Dijonmosterd
  • mespunt Suiker
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Snij de courgettes in plakken van een halve cm. Kwast ze in met een beetje olijfolie. Bak ze op een hete grillpan totdat ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Snij in hapklare stukken. Halveer de tomaatjes, snij de paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes.
  3. 3. Meng een dressing van de olijfolie, het citroensap, de Worcestershire sauce, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met zout en peper. Meng 2/3 van de dressing door de warme rijst. Leg de tomaatjes, paprika en stukken courgette er bovenop. Besprenkel met de rest van de dressing. Leg de makreelfilets op de groenten en bestrooi met wat peper, lente-ui en bladpeterselie.