Skip to main content

Zomerse salade met kwarteleitjes en zuurdesemcroutons

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 sneetje(s) Landpunt meerzaden
  • 1 krop(pen) Lollo rosso
  • 12 stuk(s) Kwarteleieren
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes

In Huis

  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Mayonaise
  • 4 stuk(s) Ansjovis
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • om te garneren Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
  • om te garneren Ansjovis
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de croutons. Snij het brood in blokjes van ca. 1 cm. Doe 2 eetlepels van de olijfolie in een grote schaal en knijp er een teentje knoflook bovenuit. Meng goed, doe de broodblokjes erbij en schud flink door. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn met olie. Bak ze knapperig in de koekenpan en hou apart.
  2. 2. Leg de kwarteleitjes voorzichtig in een pannetje kokend water en breng weer aan de kook. Kook 1 minuut en 45 seconden. Haal uit het water en laat schrikken onder koud stomend water. Pel terwijl ze nog warm zijn. Halveer.
  3. 3. Snij de ansjovis fijn. Meng voor de slasaus de mayonaise met de mosterd, de ansjovis en de Woscestershire sauce. Knijp er 1 teentje knoflook boven uit en roer door.
  4. 4. Rasp de Parmezaanse kaas en roer er als laatste door. De saus is nu te dik. Verdun hem met enkele eetlepels water tot een smeuige gemakkelijk te verdelen saus. De saus moet zo dik zijn als half geklopte room. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig met nog wat zout.
  5. 5. Was de sla en scheur in hapklare stukken. Meng de sla met de saus. Verdeel er de croutons, tomaatjes en kwarteleitjes over.
  6. Je kunt de salade verder garneren met stukjes ansjovis en flinters Parmezaanse kaas.