Skip to main content

Zomerse sinaasappelkip met venkel en bruin brood

Kip

  • Waarvan Oventijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 el dragon
  • 2 sinaasappelen
  • 400 gram kippendijvlees
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • bruin brood

In Huis

  • 1 el Dijonmosterd
  • olijfolie naar smaak
  • 1 dl witte wijn (optioneel)
  • 2 el citroensap uit een flesje (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder alleen de harde steeltjes van de dragon. Hak de dragon grof. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel(s). Pers het sap van de sinaasappel(s). Voeg alles samen in een diepe kom en meng met de mosterd en de witte wijn (of citroensap als je geen wijn hebt).
  3. Dep de kippendij droog met keukenpapier. Bestrooi de kippendij rondom met peper en zout, leg in de marinade en schep om. Zet even weg.
  4. Was de venkel en de courgette. Snij het loof en het kontje van de venkel, halveer en snij in zo dun mogelijke plakken. Snij de courgette door de lengte in vieren en vervolgens in grove plakken van 1 cm.
  5. Haal de kip uit de marinade. Schud de marinade er een beetje af en leg de kip op een bord ernaast.
  6. Neem een ruime ovenschaal en leg de groenten daarin. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Giet de marinade erover en schep om. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en schuif om te beginnen 15 minuten in de oven.
  7. Verhit intussen wat olie in een pan en schroei de kip hierin rondom dicht.
  8. Leg de kip na die 15 minuten op de groenten en giet de achtergebleven marinade uit de pan erover. Schuif 12-15 minuten terug in de oven en leg het brood ernaast.
  9. Haal het brood en de ovenschaal uit de oven en controleer of de groenten beetgaar zijn. Schuif anders nog 5 minuten terug.
  10. Serveer de ovenschotel met grote plakken brood.