Zomerse traybake met chipolata worstjes, groenten, krieltjes en Franse ‘persillade’

Snel klaar

  • Waarvan Oventijd 20 minuten
  • Totale tijd 35-40 minuten
Zomerse traybake met chipolata worstjes groenten krieltjes en Franse persillade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks rode ui
  • 600 gram krieltjes
  • 4 stuks chipolataworstjes
  • 20 gram krulpeterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentje knoflook
  • 8 el olijfolie extra vierge (zie tip)
  • kneep citroensap (mag uit flesje)
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de courgette in halve maantjes van 2 cm dik en de paprika in repen. Snij de rode ui in parten (let op: zie tip 1). Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Meng alles in een mengkom met olie, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verspreid in een groot bakblik of over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de worstjes ertussen. Bak in ca. 25 minuten gaar in de oven. Schep tussentijds om. Zet evt. de grillstand de laatste 5 minuten aan.
  4. Maak de persillade. Hak de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig de loofjes uit de knoflook!). Voeg de olijfolie extra vierge toe (zie tip 2) en breng op smaak met zout, peper en een goede kneep citroensap. Pers er evt. naar smaak nog een klein beetje knoflook bij.
  5. Serveer de zomerse traybake met de persillade en wat mayonaise bij de krieltjes naar smaak.
  6. 1: Hou 1 partje apart en snipper bij stap 4 ca. 1 el (bij 4p) heel fijn. Meng door de persillade. 2: Je kunt er ook voor kiezen (gedeeltelijk) milde olijfolie te gebruiken.