Zomerse traybake met Nicola aardappels, groenten, kikkererwten, olijven en Franse ‘persillade’
Vegan
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks courgette
- 2 stuks gele puntpaprika
- 1 stuks rode ui
- 800 gram Nicola aardappel
- bakje zwarte olijven
In Huis
- 200 gram kikkererwten
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 20 gram krulpeterselie
- 2 teentje knoflook
- 8 el olijfolie extra vierge (zie tip)
- kneep citroensap (mag uit flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de courgette in halve maantjes van 2 cm dik en de paprika in repen. Snij de rode ui in parten (let op: zie tip 1). Was de aardappels en snij deze in partjes. Giet de kikkererwten af. Meng alles in een mengkom met olie, het paprikapoeder, zout en peper.
- Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de olijven ertussen. Bak in ca. 25 minuten gaar in de oven. Schep tussentijds om. Zet evt. de grillstand de laatste 5 minuten aan.
- Maak de persillade. Hak de krulpeterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig de loofjes uit de knoflook!). Voeg de olijfolie extra vierge toe (zie tip 2) en breng op smaak met zout, peper en een goede kneep citroensap. Pers er evt. naar smaak nog een klein beetje knoflook bij.
- Serveer de zomerse traybake met de persillade en wat mayonaise bij de aardappeltjes naar smaak.
- 1: Hou 1 partje apart en snipper bij stap 4 ca. 1 el (bij 4p) heel fijn. Meng door de persillade. 2: Je kunt er ook voor kiezen (gedeeltelijk) milde olijfolie te gebruiken.