Zomerse traybake met Syrische grillkaas, Beemster Valery aardappels, groenten, en salsa verde
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 1 stuks rode ui
- 2 stuks rode paprika
- 1 stuks courgette
- 1 stuks aubergine
- 4 el kappertjes
- 25 gram peterselie
- 4 el dragonolie van Abma's
- 1 stuks citroen
- 300 gram Syrische grillkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 4 el olijfolie extra vierge
- mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij de paprika in repen en de rode ui in parten. Snij de courgette en de aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng alles in een mengkom met olie, paprikapoeder, zout en peper.
- Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten) en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
- Maak de salsa verde. Hak de kappertjes en de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit (verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg de dragonolie met gelijke hoeveelheid olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met zout, peper en (1 el bij 4p) citroensap (NB!).
- Verwarm olie in een hapjes- of koekenpan als de traybake bijna klaar is. Halveer de blokken Syrische grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct met de traybake en de salsa verde. Serveer eventueel wat mayonaise bij aardappels.