Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en postelein salade met Mozzarella di Bufala

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en postelein salade met Mozzarella di Bufala  | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1.2 kilo verse tuinbonen
  • 1 stuks ui
  • 2 el rozemarijn
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks landbrood
  • 1 stuks courgette
  • 75 gram zomerpostelein
  • 10 gram kervel
  • 2 bol buffelmozzarella

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 200 ml water
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met een laagje gezouten water aan de kook. Dop de tuinbonen, vraag hulp! Kook beetgaar in 8-10 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of stoofpan. Hak de knoflook. Ris de rozemarijn en hak grof. Voeg beide bij de ui. Maak een kuiltje in het midden en fruit de tomatenpuree even mee, zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de cherrytomaatjes toe.
  4. Voeg de chilivlokjes en de aangegeven hoeveelheid water, zout en peper toe. Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes stoven. Voeg de gare tuinbonen de laatste 3 minuten toe.
  5. Besprenkel de korst van het landbrood en bak in 8-10 minuten af.
  6. Maak intussen de dressing in een slakom. Meng de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, peper en zout. Snij de courgette in hele dunne plakjes (zie tip). Was de postelein m.b.v. een slacentrifuge. Verwijder indien gewenst de dikste stelen en hak grof. Meng alles door de dressing. Pluk de kervel. Scheur de mozzarella in stukken en garneer de salade met de kervel en mozzarella.
  7. Breng de tuinbonenstoof evt. nog op smaak met zout en peper. Serveer met het landbrood en de salade.
  8. Als je tijd hebt kan de courgette ook gegrild in de salade i.p.v. rauw. Laat de grillpan goed heet worden, kwast de plakjes in met olie en grill om en om tot er grillstrepen ontstaan. Laat afkoelen.