Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en venkel-sinaasappelsalade

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Zomerse tuinbonenstoof met landbrood en venkel sinaasappelsalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 el rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks sinaasappel
  • 0.5 stuks landbrood
  • 1 stuks venkel
  • 2 potje tuinbonen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 0.25 tl chilivlokken
  • 200 ml water
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 0.5 el balsamico azijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of stoofpan. Hak de knoflook. Ris de rozemarijn en hak grof. Voeg beide bij de ui. Maak een kuiltje in het midden en fruit de tomatenpuree even mee, zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de cherrytomaatjes toe.
  3. Rasp de sinaasappelschil. Voeg toe samen met de chilivlokjes en de aangegeven hoeveelheid water, zout en peper. Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes stoven.
  4. Besprenkel de korst van het landbrood en bak in 8-10 minuten af.
  5. Maak intussen de dressing in een slakom. Meng de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, peper en zout. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes. Meng beide door de dressing.
  6. Giet de tuinbonen af en voeg de laatste paar minuten bij de stoof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met het landbrood en de salade.