Zomerse tuinbonenstoof met landbrood, mini buffelmozzarella en postelein-sinaasappel salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Zomerse tuinbonenstoof met broccoli en postelein sinaasappel salade recept | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.6 kilo tuinbonen
  • 1 stuks ui
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks landbrood
  • 1 stuks courgette
  • 80 gram zomerpostelein
  • 2 bakjes mini buffelmozzarella

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 200 ml water
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico azijn
  • 4 el dragon
  • 2 el rozemarijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 stuks sinaasappel
  • 1 bosje kervel
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met een laagje gezouten water aan de kook. Dop de tuinbonen. Kook de tuinbonen beetgaar in 8-10 minuten en giet af.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of stoofpan.
  3. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Hak de knoflook. Ris de dragon en rozemarijn en hak grof. Voeg samen met de knoflook bij de ui en fruit even mee. Maak een kuiltje in het midden en fruit de tomatenpuree even mee. Voeg de cherrytomaatjes toe.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Rasp de sinaasappelschil. Voeg toe met de chilivlokjes en de aangegeven hoeveelheid water, zout en peper. Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste paar minuten de gare tuinbonen toe.
  7. Besprenkel de korst van het landbrood en bak in 8-10 minuten af.
  8. Maak de dressing in een slakom. Meng de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, peper en zout. Snij de courgette in hele dunne plakjes. Verwijder indien gewenst de dikste delen van de zomerpostelein en hak grof. Was met behulp van een slacentrifuge. Verwijder de schil van de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes. Meng alles door de dressing. Pluk de kervel en garneer de salade ermee.
  9. Giet de mini mozzarella af. Breng de tuinbonenstoof evt. nog op smaak met zout en peper. Garneer met de mozzarella en serveer met het landbrood en de salade.
  10. Je kunt de courgette ook grillen in een grillpan i.p.v. rauw in de salade (stap 8), heel erg lekker maar kost wel meer tijd. Laat de grillpan goed heet worden, kwast de plakjes in met olie en bak aan beide kanten tot er grillstrepen op de plakjes komen. Laat een beetje afkoelen.