Zuurkool ovenschotel met bataat, wortelpeterselie, camembert en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
3602 Zuurkoolovenschotel Met Yacon Camembert En Walnoten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Doré kruimige aardappels
  • 500 gram bataat
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 1 stuks ui
  • 500 gram zuurkool
  • 50 gram rozijnen
  • 80 gram walnoten
  • 180 gram camembert

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl tijm
  • 1 klontje boter
  • 100 ml melk
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met gezouten water.
  2. Schil de aardappels, bataat en wortelpeterselie en snij in blokjes. Kook gaar in 15-20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een pan en fruit de ui glazig.
  5. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit – hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen. Voeg samen met de tijm, rozijn, peper en zout bij de ui en verwarm.
  6. Hak de walnoten grof. Snij de camembert in plakjes.
  7. Stamp de bataat, wortelpeterselie en aardappel als ze gaar zijn samen met de boter, melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en genoeg zout. Schep in een ovenschaal en bedek de bodem ermee. Verdeel de zuurkool er bovenop. Beleg de zuurkool met de walnoten en de camembert. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven of onder de grill tot de kaas goudbruin is.