Skip to main content

Zuurkool ovenschotel met gekruid kalfsgehakt en oranje bataat puree

Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram oranje bataat
  • 400 gram Doré aardappelen
  • 700 gram zuurkool
  • 2 stuks sjalot
  • 400 gram kalfsgehakt

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • om te bakken olie
  • 1 el ketchup
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 100 ml melk
  • 20 gram boter
  • 20 gram broodkruim
  • besprenkelen olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik straks de grill-stand.
  2. Schil de oranje bataat en de aardappels. Snij in gelijke delen en zet op in koud gezouten water. Breng aan de kook en laat in ca. 15 minuten gaar koken.
  3. Warm in een klein pannetje de zuurkool op.
  4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit de sjalot in een koekenpan in een beetje olie. Voeg wanneer glazig de knoflook en het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  5. Roer de tomatenketchup, de ketjap en de sambal door het gehakt. Bak even mee en maak zo nodig op smaak met peper en zout en hou warm.
  6. Giet de bataat en aardappels af als ze gaar zijn, stamp fijn met de melk en de boter. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Doe het gehakt onderin in een ovenschaal. Leg daar de warme zuurkool op en verdeel de puree er overheen. Bestrooi met broodkruim en besprenkel ruim met olijfolie. Schuif in de oven, zet eventueel de grill aan, totdat er een mooi bruin korstje op zit.