Skip to main content

Zuurkool ovenschotel met yacon, wortelpeterselie, camembert en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Knolselderij
  • 500 g Bataat
  • 300 g Wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) Ui
  • 250 g Yaconwortel
  • 500 g Zuurkool
  • 50 g Rozijnen
  • 100 g Walnoten
  • 180 g Camembert

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 tl Tijm
  • 1 klont(en) Boter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 100 ml Melk
  • 1 el Mosterd
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren knolselderij, ui, yacon en wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan op met gezouten water.
  3. 2. Schil de knolselderij, bataat en wortelpeterselie en snij in blokjes. Kook gaar in 15-20 minuten.
  4. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. 4. Snipper de ui. Verwarm olie in de pan en fruit de ui glazig. Schil intussen de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van een 0.5 cm.
  6. 5. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Voeg samen met de tijm, peper, zout, yacon en rozijnen bij de ui en verwarm.
  7. 6. Hak de walnoten grof. Snij de camembert in plakjes.
  8. 7. Stamp de groenten als ze gaar zijn samen met de boter, melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en genoeg zout. Schep in een ovenschaal en bedek de bodem ermee. Verdeel de zuurkool er bovenop. Beleg de zuurkool met de walnoten en de camembert. Bestrooi met wat peper en schuif gedurende 10 minuten in de oven of onder de grill totdat de kaas goudbruin is.
  9. PS. de yacon wordt ook wel de appelwortel genoemd!