Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst

  • Totale tijd minuten
Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 4 stuks rookworst
  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 500 gram vatverse zuurkool
  • 300 gram spitskool
  • 200 gram yaconwortel
  • 3 el Bulgaarse yoghurt
  • 2 el slagroom
  • naar smaak knoflookmayonaise

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el karwijzaad
  • 1 el mosterd
  • 1 el (noten)olie
  • 1 el gembersiroop (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Haal de rookworst uit de ijskast. Boen de aardappels schoon en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet de aardappels op in een laagje gezouten water. Kook in ca. 5 minuten beetgaar en laat uitdampen.
  2. Laat de zuurkool uitlekken. Als je hem te zuur vindt kun je hem ook even afspoelen en uit laten lekken.
  3. Verwarm olie in een koekenpan. Bak het karwijzaad in de olie. Snij ondertussen de spitskool in dunne reepjes en bak even mee met het karwijzaad. Laat afkoelen. Spoel de pan om, verhit wat olie en bak hierin de aardappelblokjes knapperig in ca. 15 minuten.
  4. Schil de yacon en snij in blokjes van ca. 0,5 cm, meng onmiddellijk met de zuurkool om verkleuren te voorkomen.
  5. Meng in een slakom de yoghurt, slagroom, mosterd, (noten)olie en evt. 1 el gembersiroop toe. Voeg zout en flink peper toe. Is de dressing niet zuur genoeg? Voeg citroensap, witte wijnazijn of appelazijn naar smaak toe.
  6. Voeg de zuurkool met de yacon bij de dressing, dan de spitskool met het karwijzaad en meng goed. Serveer de zuurkoolsalade met de gebakken aardappels en de rookworst.
  7. Als je tijd hebt, maak de zuurkoolsalade dan van tevoren. Hoe langer de smaken intrekken hoe lekkerder.