Skip to main content

Zuurkoolsalade met geroosterde pastinaak, peer, walnoot en blauwe kaas

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Pastinaak
  • 300 g Zuurkool
  • 2 stuk(s) Peren
  • 200 g Blauwe geitenkaas
  • 1 stuk(s) Brood

In Huis

  • 1 el Honing
  • 2 el Mosterd
  • 3 el Fijngehakte peterselie
  • 50 g Walnoten
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C graden. Schil de pastinaak en snij in stukken van gelijke grootte en dikte, ca 2 cm. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Leg de stukken pastinaak erop en giet er wat over. Bestrooi met peper en zout en hussel even door. Schuif het bakblik nu 25-30 minuten in de oven.
  2. Meng olijfolie, honing en de helft van de mosterd tot een mooie dressing. Haal het bakblik uit de oven en bestrijk m.b.v. een kwastje de stukken pastinaak met dit mengsel en laat het nog even bakken in de oven. Na maximaal 10 minuten heb je nu heerlijk krokant gebakken pastinaak
  3. Knijp met je handen het meeste vocht uit de zuurkool en snij hem grof. Doe in een schaal. Hak de peterselie fijn. Snij de peer in dunne plakjes.
  4. Meng de olijfolie met de andere helft van de mosterd. Doe bij de zuurkool en meng. Schep er voorzichtig de peer en walnoot door envoeg de dressing en peterselie toe . Strooi er de krokante pastinaak over en bestrooi met wat stukjes geitenkaas.
  5. Serveer met stukjes (geroosterd) brood.