Skip to main content

Zuurkoolschotel met appel en gegrilde halloumi

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 kilo Aardappelen
  • 2 stuk(s) Appels
  • 500 g Zuurkool

In Huis

  • 50 g Rozijnen
  • 1 pakje(s) Halloumi
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. 2. Snij de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in grote stukken.
  3. 3. Stoof de zuurkool met aanhangend vocht, de appel en rozijnen zachtjes in een tweede pan ca. 15 minuten.
  4. 4. Snij de halloumi in plakken en grill op een niet te hete grillpan totdat er mooie bruine strepen ontstaan.
  5. 5. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool en appel met het vocht toe aan de aardappel en schep voorzichtig door elkaar. NB. Niet vegetariers kunnen hier prima de knakworsten bij eten met een lik mosterd.