Skip to main content

Zuurkoolsoep met katenspek

Varken, Eva's Keukenkast

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram katenspek
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 aardappel (geschild en in blokjes)
  • 3 el bladpeterselie (fijngehakt)

In Huis

  • 30 gram boter
  • 3 tl komijnzaad
  • 3 zoete appels (geschild en in blokjes)
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Smelt de boter in een braad- of soeppan en bak de plakjes katenspek op laag vuur tot ze bruin zijn. Schep uit de pan en zet apart. Fruit de ui in het spekvet, voeg de komijnzaadjes toe en laat even zacht meebakken.
  2. Spoel de zuurkool in een zeef goed af onder koud water, laat uitlekken en hak grof (knippen met een schaar kan ook). Voeg de zuurkool toe aan de ui in de pan, samen met de aardappel- en appelblokjes.
  3. Verkruimel de blokjes kippenbouillon boven de pan, voeg 1 liter water toe en breng de soep aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer met een staafmixer, giet door een fijne zeef en roer de slagroom erdoor.
  5. Voeg de peterselie en de plakjes katenspek (met het vet) toe aan de soep en breng op smaak met zout en veel peper.