Zwarte heilbot met groenten-aardappel gratin
Vis
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 200 ml Room
 - 400 g Aardpeer
 - 400 g Wortelpeterselie
 - 500 g Belle de Fontenay aardappelen
 - 2 zakje(s) Gemengde sla
 - 4 filet(s) Zwarte heilbot
 
In Huis
- 100 ml Melk
 - 4 teentje(s) Knoflook
 - 3 el Olijfolie
 - 1 el Witte wijnazijn
 - 1 tl Mosterd
 - 1 klontje(s) Boter
 - 1 scheutje(s) Olie
 - eventueel toevoegen Suiker
 - naar smaak Peper en zout
 
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op het vuur en verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Zet een steelpannetje op met de room, melk en geperste knoflooktenen. Breng dit aan de kook en haal dan van het vuur. Zet even weg.
 - Schil de aardperen en de wortelpeterselie en snij in dunne plakjes van maximaal een halve centimeter (als je een mandoline hebt is dat wel makkelijk).
 - Was de aardappelen en snij die met schil en al, ook in dunne plakjes.
 - Doe alle plakjes aardpeer, wortelpeterselie en aardappel in het kokende water en blancheer gedurende 4 minuten (vanaf dat het water weer kookt).
 - Giet af en doe in een ovenschaal. Meng het roommengsel er doorheen, maak op smaak met peper en zout en zet in de oven voor 20 minuten.
 - Maak een simpele dressing voor de sla met olijfolie, witte wijn azijn, mosterd, zout/peper en evt. een beetje suiker.
 - Was de sla (bijvoorbeeld met behulp van een slacentrifuge). Meng de sla met de dressing.
 - Als de groenten in de oven bijna gaar zijn, ga je de visjes bakken. Verwarm een klont boter met een klein scheutje olie.
 - Als de boter bruinig begint te worden en stopt met schuimen, bak je de vis om en om mooi bruin en net gaar. Bestrooi met peper en zout.
 - Serveer de vis met de gratin en de salade.
 - Tip: knijp wat citroen in de aanbaksels voor een beetje een frisse jus of laat iedereen zelf wat citroen over zijn vis knijpen.